Blog

Szavazz!

Tényleg elrabolhat a Talking Angela nevű játék?

Szeretnéd megtudni, hogy igaz ez a rémhír?

Szavazz a kommentek rész alatt!

Teljes cikk

DIY körömlakk

Képtalálat a következőre: „pink nails”

Hozzávalók:

 

átlátszó fedőlakk

világos lila (vagy bármilyen) szemhéjpúder

esetleg csillámpor

fogvályó

 

 

Elkészítés:

 

1. A fogvályó segítségével kaparj egy kevés szemhéjpúdert a fedőlakkba!

2. Ha van kedved szórj bele csillámport!

3. Keverd össze (a fogvályóval)!

               KÉSZ

Ha esetleg kell egy kis segítség, itt van: https://www.youtube.com/watch?v=F9QEN4u4wJU

Teljes cikk

Nemnewtoni folyadék <3

nem-newtoni folyadékok olyan folyékony anyagok, amelyeknek vannak eltérő tulajdonságai egy newtoni folyadékkal szemben. Leggyakrabban a nem-newtoni folyadékok viszkozitása (a folyadék nyújtás hatására bekövetkező fokozatos torzulás ellenálló képességének a mértéke) a nyújtás vagy erőhatás nagyságától függ. Bármilyen nyomásfüggetlen viszkozitású nem-newtoni folyadék, még ha nem is mutatja, de mindig nem-newtoniként viselkedik. Számos só oldata, és az olvadt polimerek mind ilyen folyadékok. A legáltalánosabb nem-newtoni folyadékok például a ketchup, a vaníliás krémek, a fogkrémek, a keményítős víz, a festékek, a vér, a sampon, és még számos egyéb háztartási dolog. Egy newtoni folyadékban a nyújtóerő és a nyújtósebesség közti kapcsolat lineáris, az eredetén áthaladva, az arányosság állandója a viszkozitás együtthatója. A nem-newtoni folyadékokban ez az arány különbözik,és még időfüggő is lehet, így a viszkozitás állandó együtthatóját sosem lehet meghatározni.

A viszkozitás fogalma általában a folyadékok mechanikájára írható le, hogy jellemezzük a folyadék nyújtó tulajdonságait, így alkalmatlan a nem-newtoni folyadékok leírására. Legjobban a reológiai tulajdonságai vannak tanulmányozva, a nyomás és a nyújtás arányait kapcsolják össze, számos folyási feltétel mellett -- például az oszcillátorral végzett nyújtás vagy az extenzionális folyatás -- amelyeket különböző műszerekkel vagy reométerekkel mérnek. Legjobban a tenzorértékű konstitutív egyenlettel lehet a tulajdonságokat tanulmányozni.

 

videó: https://youtu.be/9FQ0aa3YbGc

Teljes cikk

Sajttorta

hozzávalók / 4 adag

 

 

 

elkészítés

  1. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre elkeverjük.
  2. Tetszőleges sorrendben hozzáadagoljuk az összes többi összetevőt is, és addig keverjük őket, amíg selymes állagú krémet kapunk.Fontos, hogy a tejszínből nem kell habot keverni, hanem csak úgy simán öntsük a többihez. A kockasajtokat pedig összetörhetjük egy villával, így könnyebben keverhetők lesznek.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe vagy hőálló tálba öntjük, és 45-60 perc alatt megsütjük. A sütési idő változhat a tepsi méretétől, formájától függően, ezért nézzünk rá sokszor a sütire. Fontos, hogy hagyjuk kicsit kihűlni, miután elkészült, és csak utána szeleteljük. Ezután hűtőben kell tárolni.
  • sütési hőfok: 175°C

 

Teljes cikk

Hátszínsteak

hozzávalók / 4 adag

 

 

 

elkészítés

  1. Hűtőből kivett, hideg húst sütni főbenjáró bűn a tanácsokat adó sztárhentes szerint, tehát csak akkor állunk neki, amikor a hús szobahőmérsékletű.
  2. A serpenyőt fel kell forrósítani amennyire csak lehet, az sem baj, ha már füstöl. Ekkor öntsünk bele egy kevés olajat!
  3. Mindenféle pácolás, fűszerezés nélkül tegyük a húst a serpenyőbe és oldalanként 3-3 percig süssük! Egyszerre csak 1-2 szelet legyen a serpenyőben, különben a hús visszahűti.
  4. Miután letelt az oldalanként 3-3 perc, tegyük át a húst egy tányérra, sózzuk, borsozzuk meg, rakjunk a tetejére egy kis kocka vajat és fedjük le például egy mélytányérral!
  5. Pihentessük így 6-8 percig, utána tálalhatjuk. (Csak érdekesség, hogy pár nappal később véletlenül sertéstarját vettem ki a mélyhűtőből, és próbaképpen elkészítettem ugyanúgy, mint egy marha steak-et. Addig még sosem ettem annyira omlós, puha, szaftos tarját.)

 

 

Ehetsz!!! :)

Teljes cikk

Kreatívoskodjunk!

Tojás festés

 

1. Főzd meg a tojást, a forrástól számított 10 percig, (ha kifújod csak megnehezíti a munkád) sós vízben, hogy ellepje!

2. Tojásfestéket szórd bele egy gagyibb bögrébe, amit tölts meg vízzel és ey evőkanál ecettel!

3. Rakj bele egy tojást egy evőkanál segítségével!

4. Hagyd benne a tojást 5-10 percre!

5. Ha letelt, rakd egy (,,nem túl fontos") műanyag tálcára, majd hagyd megszáradni!

                                                            KÉSZ

 

Tojás festése körömlakkal (képekkel)

   Márványtojás Húsvétra körömlakkal                    

Márványtojás Húsvétra körömlakkal

Márványtojás Húsvétra körömlakkal

Csinálj márványos tojást Húsvétra

Vicces és/vagy aranyos húsvéti édesség

desszert tálalás csokitojásban

így készül a csokitojás csemege

 

viráglinzer kosárka

 

tulipáncsokor paradicsomból  Ez az utolsó dekoratív sós csemege tulipáncsokrot mintáz. A keresztbe bevágott paradicsomok túrós, sajtos töltelékkel tölthetőek. A “virág” szára újhagyma vagy snidling.

 

Teljes cikk