Almás, fahéjas zabkása
2015.02.06 20:30
Almás, fahéjas zabkása
Hozzávalók (egy adaghoz):
· 100 g zabpehely
· 400 ml 2,8%-os tej
· 400 ml víz
· 4 csipet só
· 4 db alma (hámozott, reszelt)
Elkészítés
A tejet és a vizet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a csipet sót és felforraljuk. Ha már forr, beletesszük a zabpelyhet és állandó kevergetés mellett 6-8 percig főzzük, míg elkezd sűrűsödni és majdnem az összes folyadékot felvette. Majd levesszük a tűzről és hagyjuk 10 percig, hogy az összes folyadékot magába szívja. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és hozzákeverjük a zabkásához. Adunk hozzá ízlés szerint fahéjat, cukrot és kész is.
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
20 perc