Almás, fahéjas zabkása

Almás, fahéjas zabkása

Hozzávalók (egy adaghoz):

·         100 g zabpehely

·         400 ml 2,8%-os tej

·         400 ml víz

·         4 csipet 

·         4 db alma (hámozott, reszelt)

·         kristálycukor

 

·         fahéj (őrölt)

Elkészítés

A tejet és a vizet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a csipet sót és felforraljuk. Ha már forr, beletesszük a zabpelyhet és állandó kevergetés mellett 6-8 percig főzzük, míg elkezd sűrűsödni és majdnem az összes folyadékot felvette. Majd levesszük a tűzről és hagyjuk 10 percig, hogy az összes folyadékot magába szívja. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és hozzákeverjük a zabkásához. Adunk hozzá ízlés szerint fahéjat, cukrot és kész is.

TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ

 

20 perc