Hátszínsteak

hozzávalók / 4 adag

 

 

 

elkészítés

  1. Hűtőből kivett, hideg húst sütni főbenjáró bűn a tanácsokat adó sztárhentes szerint, tehát csak akkor állunk neki, amikor a hús szobahőmérsékletű.
  2. A serpenyőt fel kell forrósítani amennyire csak lehet, az sem baj, ha már füstöl. Ekkor öntsünk bele egy kevés olajat!
  3. Mindenféle pácolás, fűszerezés nélkül tegyük a húst a serpenyőbe és oldalanként 3-3 percig süssük! Egyszerre csak 1-2 szelet legyen a serpenyőben, különben a hús visszahűti.
  4. Miután letelt az oldalanként 3-3 perc, tegyük át a húst egy tányérra, sózzuk, borsozzuk meg, rakjunk a tetejére egy kis kocka vajat és fedjük le például egy mélytányérral!
  5. Pihentessük így 6-8 percig, utána tálalhatjuk. (Csak érdekesség, hogy pár nappal később véletlenül sertéstarját vettem ki a mélyhűtőből, és próbaképpen elkészítettem ugyanúgy, mint egy marha steak-et. Addig még sosem ettem annyira omlós, puha, szaftos tarját.)

 

 

Ehetsz!!! :)