Hátszínsteak
2015.04.09 17:48
hozzávalók / 4 adag
- 80 dkg marha hátszín (érleltmarhahátszín)
- 10 dkg teavaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek napraforgó ola
elkészítés
- Hűtőből kivett, hideg húst sütni főbenjáró bűn a tanácsokat adó sztárhentes szerint, tehát csak akkor állunk neki, amikor a hús szobahőmérsékletű.
- A serpenyőt fel kell forrósítani amennyire csak lehet, az sem baj, ha már füstöl. Ekkor öntsünk bele egy kevés olajat!
- Mindenféle pácolás, fűszerezés nélkül tegyük a húst a serpenyőbe és oldalanként 3-3 percig süssük! Egyszerre csak 1-2 szelet legyen a serpenyőben, különben a hús visszahűti.
- Miután letelt az oldalanként 3-3 perc, tegyük át a húst egy tányérra, sózzuk, borsozzuk meg, rakjunk a tetejére egy kis kocka vajat és fedjük le például egy mélytányérral!
- Pihentessük így 6-8 percig, utána tálalhatjuk. (Csak érdekesség, hogy pár nappal később véletlenül sertéstarját vettem ki a mélyhűtőből, és próbaképpen elkészítettem ugyanúgy, mint egy marha steak-et. Addig még sosem ettem annyira omlós, puha, szaftos tarját.)
Ehetsz!!! :)