Sajttorta

hozzávalók / 4 adag

 

 

 

elkészítés

  1. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre elkeverjük.
  2. Tetszőleges sorrendben hozzáadagoljuk az összes többi összetevőt is, és addig keverjük őket, amíg selymes állagú krémet kapunk.Fontos, hogy a tejszínből nem kell habot keverni, hanem csak úgy simán öntsük a többihez. A kockasajtokat pedig összetörhetjük egy villával, így könnyebben keverhetők lesznek.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe vagy hőálló tálba öntjük, és 45-60 perc alatt megsütjük. A sütési idő változhat a tepsi méretétől, formájától függően, ezért nézzünk rá sokszor a sütire. Fontos, hogy hagyjuk kicsit kihűlni, miután elkészült, és csak utána szeleteljük. Ezután hűtőben kell tárolni.
  • sütési hőfok: 175°C