Sajttorta
2015.04.09 17:57
hozzávalók / 4 adag
- 375 g joghurt (natúr)
- 2 dl habtejszín
- 3 db tojás
- 10 ek cukor
- 100 g tömlős krémsajt
- 140 g kockasajt
- 6 púpozott ek finomliszt
elkészítés
- Felverjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre elkeverjük.
- Tetszőleges sorrendben hozzáadagoljuk az összes többi összetevőt is, és addig keverjük őket, amíg selymes állagú krémet kapunk.Fontos, hogy a tejszínből nem kell habot keverni, hanem csak úgy simán öntsük a többihez. A kockasajtokat pedig összetörhetjük egy villával, így könnyebben keverhetők lesznek.
- Kivajazott, kilisztezett tepsibe vagy hőálló tálba öntjük, és 45-60 perc alatt megsütjük. A sütési idő változhat a tepsi méretétől, formájától függően, ezért nézzünk rá sokszor a sütire. Fontos, hogy hagyjuk kicsit kihűlni, miután elkészült, és csak utána szeleteljük. Ezután hűtőben kell tárolni.
- sütési hőfok: 175°C